zondag 9 juni 2019

Cliënten Dimence verkopen producten in Tegekkewinkel.nl

Zelfgemaakte producten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en met psychische problemen. Ze zijn vanaf 20 mei te koop via www.tegekkewinkel.nl. Via deze webshop verkopen cliënten van de Werk Leer Centra van Dimence hun unieke en ambachtelijke producten.

Maandagmorgen om 11.00 uur plaatste vrijwilliger Henk van Werk Leer Centrum Deventer de eerste bestelling in de webshop.

Al sinds jaar en dag maken cliënten van
Dimence in het kader van werkervaring en sociale participatie producten bij een van de Werk Leer Centra in Almelo, Deventer, Lettele of Nijverdal. Deze worden op de locaties zelf verkocht, waar mensen ze kunnen ophalen. Vanaf 20 mei zijn deze producten ook online te koop via Tegekkewinkel.nl en kunnen ze thuis worden bezorgd.

Uniek, handgemaakt en duurzaam
In de webshop is een grote variatie aan producten te vinden, van glazen schalen tot notitieblokjes van marmerpapier, van houten dienbladen tot woonkleden, kaarsen, knuffels en onderzetters. Stuk voor stuk uniek, handgemaakt en zoveel mogelijk duurzaam tot stand gekomen.


Meer dan een product
Bij Tegekkewinkel.nl krijg je meer dan alleen een product: je wordt onderdeel van het verhaal van mensen met psychische problemen. Mensen die op dit moment geen betaalde baan hebben. Zij werken bij de Werk Leer Centra van Dimence in hun eigen tempo aan hun herstel. Dankzij het maken van mooie producten kunnen zij weer een stukje toevoegen aan het leven van anderen.
Op Tegekkewinkel.nl lees je de verhalen van de makers van de producten uit de webshop en krijgen de producten een persoonlijk gezicht.

1 op de 4 mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Bij de Werk Leer Centra werken medewerkers samen met cliënten aan een beter leven voor hen en hun omgeving. Iedereen doet ertoe!

Naam 
De naam Tegekkewinkel is door een van de cliënten van de Werk Leer Centra bedacht. Het is een knipoog naar het stigma dat soms over mensen met psychische problemen heerst. Met de webshop willen de makers laten zien dat zij en hun producten niet gek zijn maar te gek!

Werk Leer Centra
De Werk Leer Centra van Dimence zijn specialist op het gebied van werk, leren en dagbesteding. Ze ondersteunen mensen met ggz-problematiek en een indicatie dagbesteding bij het ontdekken en realiseren van hun wensen en ambities op dit gebied.
De Werk Leer Centra doen dit met als doel dat mensen hun maatschappelijke rollen kunnen herstellen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ieder mens zich kan ontwikkelen door te leren en ervaren.

Ontstaan
Tegekkewinkel.nl is een initiatief van de Dimence Groep en is ontstaan vanuit de 'beweging van Overvloed': een beweging voor medewerkers, cliënten, naasten, vrijwilligers en externen die betrokken zijn bij een van de stichtingen van de Dimence Groep om te komen tot verbindende initiatieven.

Social media
Tegekkewinkel is te vinden op:
Facebook:
www.facebook.com/tegekkewinkel
Twitter: www.twitter.com/tegekkewinkel
Instagram:
www.instagram.com/tegekkewinkel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten