zaterdag 22 juni 2019

Uit de voetbal veteranenhoek


U kent de jaarlijkse verslagen van de veteranen nu wel. Bijna altijd zelfde liedje. We beginnen dan ook maar eens andersom. Onze dank gaat weer uit naar al die vrijwilligers. Teveel om iedereen persoonlijk te noemen. We willen hierbij nogmaals de scheidsrechters, barbezetting, secretariaat, sponsoren de Mol en Meiberg en alle anderen die ondersteuning verleend hebben bedanken voor hun medewerking. Zonder jullie geen toernooi!!


Vrijdag 10 mei j.l. vond op de Elshof weer het jaarlijkse veteranen 7x7 toernooi plaats. Het is inmiddels algemeen bekend dat het in Wijthmen niet om de punten en prijzen gaat. We spelen om de inmiddels beruchte “bal van de Mol”. Hoonhorst had zich helaas afgemeld en ZAC en Be Quick heren vormden een combi team. De overige vaste clubs SVI, VSW,  Zw.Boys, Berkum, Heino, CSV, Be Q dames en Wijhe waren aanwezig. Meiberg bedrijfsverzorging had ivm de komst van PEC Zwolle al weer energie gestoken in de mat en die lag er dan ook prima bij.


Het toernooi verliep, zoals het hoort, weer sportief. De oudjes uit de  Zwolse veteranenwereld zijn nog prima in staat om een goede prestatie op het veld neer te leggen, waarbij het altijd goed is om genoeg wissels te hebben. 6 wedstrijdjes van elk 15 minuten. Resultaten spelen geen rol. Aan het eind werd de ranglijst bekend gemaakt en bleek SVI deze avond de beste. VSW zat in de hoek waar de klappen vielen en bleven op nul punten steken. De sfeer en de stemming hadden hier zoals gebruikelijk niet onder te lijden. En gejuicht werd er ook in de volle kantine. De bal van de Mol was namelijk onderweg. Over deze bal en de uitstekende grasmat wordt veelvuldig gesproken in de Zwolse voetbalwereld.

We hebben het wel over een veteranentoernooi, maar wat toch wel bijzonder was dat enkele ouders van veteranen als toeschouwer aanwezig waren. Mevrouw Holterman steunde en juichte haar nu bij Heino spelende John Beton toe en bij Wijthmen bekeek Freek Blokzijl de verrichtingen van zijn zoon Erwin. Gelukkig mogen net als bij de jeugd de ouders zich ook bij de veteranen niet met hun kinderen bemoeien. Er was volop reden voor geweest. De techniek en het inzicht is er allemaal nog wel, maar owee als die bal een meter naast je gespeeld wordt. Toch gek dat de geest wel wil, maar het lichaam pas veel later. Het levert soms komische taferelen en gelukkig ook veel gespreksstof voor na de wedstrijd op.

Helaas had Ronnie Noordman bij aanvang van dit seizoen al aangegeven dat hij ging stoppen. We hebben nog enkele jaren van z’n prestaties kunnen genieten, maar blessures gooiden nu roet in t eten.  Ronnie heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Voorzitter Robert bedankte hem voor zijn inzet en als dank was er nog een afscheidscadeautje voor hem en voortaan zien we hem als toeschouwer.We kunnen weer met tevredenheid terug kijken op het toernooi. Mocht u interesse hebben. Carolien heeft weer een prachtige fotoreportage gemaakt van het toernooi en deze is te zien via de website van v.v. Wijthmen.


Met voetbalgroeten,  3Rs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten