maandag 27 juni 2022

Grassparty 2022

 

Op 2, 3 en 4 september staat alweer de 34ste editie van de Grassparty op het programma.

 Op vrijdagmiddag opent de Grassparty met de vrijmibo oftewel de vrijdag middag borrel. In de avond is het traditie getrouw aan de straten om te strijden in het buurtspel waarbij algemene kennis en Wijthmen/Herfte kennis wordt getoetst middels een pubquiz! Dit jaar is het thema: Hardrockcafe Wijthmen. Hierbij gaan de straten van achter hun eigen gecreërde Hardrock-desk, proberen zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. De muzikale invulling van deze avond zal worden verzorgd door de rockband Steam Sisters. Deze vijf rockende vrouwen maken elke tent een feesttent en uiteraard is DJ Kappa ook van de partij.

Net als bij de voorgaande edities start de zaterdag met de motor & trekker-toertocht, de middag staat in het teken van een nieuw spel onderdeel:

Onlangs hebben wij een enquête rondgestuurd over het reilen en zeilen van de Grassparty. De vele reacties hebben geleid tot nuttige informatie en daarmee ook nieuwe inzichten en ideeën, dit geldt ook voor de zeskamp. Keten zijn vandaag de dag nog altijd ongekend populair, zo ook in Wijthmen en omstreken. Gezellig ouwehoeren en feest vieren onder het genot van alcoholische versnaperingen gaat jullie ongetwijfeld goed af maar hoe is het gesteld met jullie zeskamp vaardigheden? Bij deze dagen wij jullie uit om deel te nemen aan de “Wijthmense Keetkampioenschappen”. Welke keet komt het beste uit de verf op de verschillende onderdelen van de zeskamp en mag zich kronen tot dé keet van Wijthmen en omstreken? Wij zijn reuze benieuwd, jullie ook?  

Op zaterdagavond is het de beurt aan Still Blue om er een feestje van te maken. Schraap je keel en houd je bier stevig vast voor deze knallende zesmansformatie. Met een verrassende lading opgerockte classics van de afgelopen decennia ga je schreeuwen, dansen en springen tot je kruipend naar huis gaat.

Op zondagochtend starten we met de traditionele Grassfietstocht. Daarnaast is er voor de sportieve fietser een wielertocht waarbij er de keuze is tussen 65 of 95km. Voor de spelletjes fanaat is er een bingo in de tent met fantastische prijzen waaronder een knaller van een hoofdprijs, €200,-

Zondag middag is er een schouwspel tussen markante, opzienbarende, en in het oog springende figuren uit Herfte en Wijthmen. Hierbij gaat Herfte tegen Wijthmen strijden om de Graspparty High-land games Bokaal. Higland games zijn traditionele Schotse krachtmetingen waarbij o.a met biervaten en boomstammen wordt gesmeten. De “games” worden muzikaal begeleid door een echte schotse piping band. Tot ziens op de Grassparty.

Voor opgave, zie onze website Grassparty 2022Met feestelijke groet,

De Grassparty organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten