maandag 27 juni 2022

Voetbalkamp

 

Vol verwachting klopten de harten van de jeugdspelers van JCHW. Na 2 jaar kon het voetbalkamp eindelijk weer doorgaan. Voor velen de eerste keer, voor iedereen lang geleden. Op vrijdag is de hele groep, eind van de middag, uitgezwaaid door de ouders. Het feest kon beginnen.In de 2 jaar van afwezigheid was er een grote opknap beurt geweest op de accommodatie in Appelscha. Wat zag het er mooi uit. Iedereen was door het dolle heen. De bedjes werden klaar gemaakt en de spulletjes georganiseerd. Er werd heerlijk gespeeld en een speurtocht gelopen. Voor de allerkleinsten was er een bingo en voor de echte durfal de spooktocht. Voor bijna iedereen was het toch wel erg spannend, wat is het bos eng zo in het donker.


Of het nu aan de angstaanjagende spooktocht lag of aan de adrenaline van het kamp, die eerste nacht werd er weinig geslapen. Het bleef tot de ochtend onrustig. Maar we moesten op de zaterdag dan toch op tijd ons bed uit omdat we de mini’s en de dag gasten gingen verwelkomen. Na een vrolijk wederzien werd er de vossenjacht gelopen in Appelscha. Wat hadden de vossen weer hun best gedaan! Het koste wat moeite ze allemaal te vinden vooral ook omdat de kamelenmarkt op 1 grote vossenjacht leek…. Maar na enige tijd werden de meeste dan toch gevonden en spelden ze samen het woord kampioenen. 

De vossenjacht zat erop en werd door de keukenploeg getrakteerd op een heerlijke lunch waarna we gingen starten met het voetbal toernooi.

Voor de jongste teams ging de winst naar Go-Ahead eagles, de oudere teams konden Barcelona niet verslaan waardoor zij als winnaar uit de bus kwamen. 

Moe maar voldaan kon iedereen spelen en zich voorbereiden en oefenen voor de bonte avond. Met gevulde buikjes was het weer tijd voor de dag gasten om huiswaarts te gaan. Wat hebben ze een leuke dag gehad.De bonte avond startte met de introductie van de jury. 2 koemannen en de pink lady gingen de deelnemers beoordelen. En wat een moeilijke taak moet dat zijn geweest…. Wat hadden alle teams hun best gedaan om de choreografie in te studeren en ook de outfits waren top op orde.

Nadat de terechte winnaars bekend werden gemaakt (JO11- 3de plaats, JO10-2- 2de plaats en JO10-1-1ste plaats) mochten de winnaars nog een keer optreden. Ook werd er nog een speciaal verzoek gedaan voor de special-act. De voetjes gingen nog lang van de vloer. Voor de meiden van MO13 was daar de laatste avond nog de beruchte afsluitende nachtwandeling met Jan Willem Eggens. Omdat het het laatste jaar is dat deze meiden aan zullen sluiten bij het kamp. Jan Willem heeft deze wandeling weer tot een mooi succes gebracht.

 Gelukkig na een langere nachtrust dan de eerste avond begon de zondagochtend met een ontbijt op bed voor de keukenmoeders. Geheel verzorgd door Jostino en Jens speciaal voor moederdag.

200 wentelteefjes zijn verorbert en met goed gevulde buikjes begonnen we aan de penaltybokaal. 

Per team was er een mooie prijs te winnen.

Ondertussen was iedereen zich al aan het klaarmaken om weer te vertrekken richting het zembad. Maar niet voordat de overige moeders tijdens de lunch nog even in de watten waren gelegd. Wat een verassing! 

Ondanks het weinige slapen was iedereen fit genoeg om het zwembad in Meppel in te duiken. Al het feesten van de afgelopen dagen werd even losgeweekt. Na het zwemmen nog even wat eten en drinken en de uitreiking van de medailles met een mooi paars lint, de kleur van JCHW. 

Het zat erop, we moesten dan nu toch echt naar huis.

Al toeterend en juichend kwamen we aan bij de potstal. Wat mooi om te zien dat alle ouders ons weer verwelkomen.

Het was een fantastisch voetbalkamp met veel plezier. Het weer was prachtig, en dankzij de hulp van de leiders, trainers en andere vrijwilligers die mee zijn geweest en de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd, hebben we dit met z’n allen tot een erg gezellig weekend kunnen maken.

Speciale dank voor het keukenteam met Jan Willem, Hilde en Saskia die het hele weekend in de keuken een top team zijn geweest.

Volgend jaar hopen wij iedereen weer te zien op het kamp, de locatie en tijd staat in ieder geval al vast op 5-6-7 mei. Dan gaan we er weer een onvergetelijk weekend van maken.


Groeten de organisatie,

Richard Jansen, Marietta Teusink en Kirsten van de Pavert

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten