maandag 27 juni 2022

Kampioenschap JO19-1

Afgelopen zaterdag 14 mei 2022 was de dag voor JO19-1 van Wijthmen/Hoonhorst.

We hadden nog 1 punt nodig om het kampioenschap in de 1e klasse binnen te halen en dat ging niet zonder slag of stoot.

Na een half uur gespeeld te hebben stonden we met 2-0 achter tegen onze tegenstander en tevens directe concurrent DES. Het zal toch niet zo’n dag worden……!

Elke wedstrijd ongeslagen en dan de kampioenswedstrijd verliezen. Vlak voor rust wisten we dan toch eindelijk het net te vinden en scoorden we de o zo belangrijke 2-1 waardoor de wedstrijd kantelde. De spanning steeg ontzettend en iedereen geloofde er weer in. Na de rust begon de tijd te dringen wilden we toch echt deze dag het kampioenschap binnen slepen. Ons team begon beter te voetballen en het spel ging op en neer. Na 75 spannende minuten was het dan eindelijk zo ver,        de 2-2 werd gemaakt! Een prachtig moment van blijdschap voor het team en voor de toeschouwers die namens JCHW waren gekomen om te kijken. Om het kampioenschap definitief te maken en de overwinning naar onze hand te trekken schoten we even later ook nog de 2-3 binnen. Het eindsignaal klonk 5 minuten later en het was dan eindelijk zover…… KAMPIOEN IN DE 1e KLASSE!!!!

Fantastisch hoe we deze wedstrijd als team alsnog hebben weten te winnen. De beker werd namens het bestuur aan ons overhandigd op het veld en dat leidde het feest in. Op de welbekende platte wagen gingen we later deze middag door Hoonhorst heen om vervolgens onder groot applaus gehuldigd te worden bij de voetbalkantine in Wijthmen.

Ik wil graag namens alle spelers onze trainers Stefan Poppe en Jaap Stam en onze leider Gerrit Pasman heel erg bedanken voor al hun inzet en tijd gedurende dit seizoen. We kunnen met ons allen terugblikken op een fantastisch seizoen dat niet snel vergeten zal worden.