zondag 18 februari 2024

Eem Bieproaten op 21 december en 18 januari

Wat gaat de tijd snel, bij dit schrijven zitten we alweer in februari en alweer twee bieproatsesssies achter ons. Misschien wel drie omdat ik niet precies weet wanneer deze Elshofbode wordt uitgebracht.

Net voor kerst in een afgeladen Elshof hebben wij genoten van heerlijk kerstdiner. Maar liefst 50 personen hadden zich aangemeld. Wij konden éénmalig aan zoveel mensen gehoor geven, omdat deze warm en koud buffet was bereid door de Mol. Uiteraard onze plaatselijke horecagelegenheid. Soep en het toetje waren wel gemaakt door onze koks. Het overheerlijke maaltijd werd mogelijk gemaakt door een gedeelte van de gift te gebruiken van de Grassparty die wij vorig jaar hadden ontvangen. Echt super !

Wat fijn dat dit zo kon rondom de drukke feestdagen. De Mol en Grassparty bedankt daarvoor.


Ook op 18 januari was het weer gezellig druk, een gezellige middag dit keer.

Door de geur van versgebakken kniepertjes, gebakken door Ina Visscher en Anny van Limburg werden wij de Elshof ingezogen. Lekker bij een bakkie leut, uiteraard gevuld met slagroom. Anny wat fijn dat jij ons wederom hebt geholpen net zoals vorig jaar  met bakken. Niets zo lekker als versgebakken kniepertjes.

 

 

 

 

 

Dit keer geen eten dus maar wel lekkere hapjes . Even bijkletsen met iedereen. Maar er werd ook fanatiek gesjoeld. Daar was het gezellig druk. Er werd ook gerummicubt en gebiljart.

Wat fijn dat onze extra vrijwilligsters, Lenie Rientjes en Trees Hekkenberg ons deze middag konden bijstaan.

 


Voor de volgende Eem Bieproaten op 22 februari zitten wij al hartstikke vol. Dus nieuwe aanmeldingen belanden helaas weer op de reservelijst. Wij hebben besloten mocht er echt teveel aanmeldingen zijn in de toekomst dat wij alleenstaanden voorrang geven. Hopelijk kan iedereen zich hier in vinden. Op 22 februari wordt er twee soorten soep geserveerd, bruine bonen en erwtensoep. Aanvang 16.00 uur. De kosten voor het eten wordt dit jaar verhoogd naar € 10,00. Het was € 8,50 maar helaas alles wordt duurder merken wij zelf ook met de inkoop. Vandaar dit besluit.

En mocht je nu net denken, ik wordt 60 binnenkort moet ik u helaas teleurstellen om bij deze groep aan te sluiten. De organisatie heeft de leeftijdsgrens iets verhoog naar 65 +. Mensen die al bij Eem Bieproaten regelmatig komen en nog geen 65 + zijn, niet getreurd. Jullie mogen opgelucht ademhalen en gewoon blijven. Anderen moeten nog even geduld hebben tot ze 65 jaar zijn, anders wordt de wachtlijst nog langer.

De volgende middagen kunnen jullie alvast noteren: 21 maart, 18 april. Deze datums gaan wij weer gezamenlijk eten. Beiden aanvang; 16.00 uur. Op 29 mei staat een uitje gepland naar de Orchideeënhoeve. Maar daarover later meer in een Elshofbode.

 

Namens de werkgroep

Wonen met zorg

Ingrid Meiberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten