zondag 18 februari 2024

Samenwerking leidt tot verhard pad naar Kulturhus en school

 “Mijn Wijk”, een samenwerkingswebsite van de Gemeente Zwolle, heeft ook in Wijthmen tot een mooi en zichtbaar resultaat geleid. Nog net voor de jaarwisseling is de beoogde verharding van het zandpad langs de voormalige paardenbak gerealiseerd. Met dank aan de Gemeente Zwolle, ROVA en niet te vergeten een handvol Wijthmense vrijwilligers, die er een dagje hard werken voor over hadden. Het buurtinitiatief werd destijds genomen door het stichtingsbestuur van het Kulturhus.

Daarmee ging de wens van o.a. een aantal ouderen in het dorp in vervulling. Na een flinke regenbui (en het regende nogal eens de laatste tijd) veranderde het pad met grote regelmaat door flinke plasvorming en modder in onbegaanbaar terrein voor gebruikers van scootmobielen maar ook fietsers. De schooljeugd kan nu ongehinderd naar school langs deze veilige route en wandelaars krijgen geen natte voeten meer en lopen geen gevaar meer te struikelen over boomwortels of een gat in het pad.


Met de aanleg van een verhard pad (met een breedte van 1,20 meter) vanaf de Woestijnenweg tot het trainingsveld van de voetbalvereniging vice versa is het Kulturhus een stuk bereikbaarder geworden en hoeven bezoekers en scholieren niet per sé over de Erfgenamenweg naar het Kulturhus, de voetbal of school.Daar procedurele belemmeringen duurde de aanleg even, maar veelvuldig overleg en de blijvende bereidheid tot samenwerking van iedereen loonden uiteindelijk. De gemeente leverde het materiaal (menggranulaat en schotsgraniet), de ROVA bekommerde zich om het groen langs het pad en vanuit het dorp kwamen het benodigde materieel en mankracht. Daarom een speciaal woord van dank hierbij aan achtereenvolgens Ilse Bloemhof (wijkregisseur van de gemeente), Gerard van Erven (ROVA), Mulder Eijkelkamp, Robert en Thijs Hülsmann, Roy Beltman, Rudy Klink en Jos Nijboer.

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten