zondag 18 februari 2024

Voorstellingen Sagezo

Na twee succesvolle avonden in de Elshof en nog twee voorstellingen op de vrijdag erna in Berkum zit het er weer op voor Sagezo. Het was een intensieve tijd, er is veel werk verzet, maar we kijken er met plezier op terug.

                    Dezelfde opstelling als in de vorige Elshofbode, maar nu in vol ornaat


Wat fijn dat ons publiek weer zo massaal naar onze voorstellingen is komen kijken. De tot theater omgebouwde sportzaal zat beide avonden vol.

Daar genoot het publiek van de capriolen van met name Adriaan van Krevel en Peter Bastiaans als respectievelijk Olle Alle en Driekus, twee bewoners van het pas geopende rusthuis. De krenterige Olle Alle had zijn geld verstopt in een antieke klok. Maar toen de klok sloeg, vloog al het geld eruit, waarna de directrice het inpikte en in de kluis stopte om er voor zichzelf een dure directieauto van te kopen. Als Olle Alle en Driekus het geld midden in de nacht weer uit de kluis willen halen, is het verdwenen. Wie heeft het geld gestolen?

Er komt een rechercheur om de zaak te onderzoeken, maar Olle Alle en Driekus hebben hun eigen onderzoeksmethoden: verkleed als dames doen ze alsof ze overwegen ook in het tehuis te komen wonen.

Na hilarische scènes met de op geld beluste directrice (Rita Boerkamp), de lelijke verpleegkundige Theadoramiena (Julia Poppe), de toch niet zo hulpbehoevende bewoonster Miep (Gemma Rosendaal), de niet erg handige klusjesman Tammo, die nogal wat schade aanricht (Bart van der Kolk), de nieuwe kok Loes, die een muis uit de puree vist en met haar neus in een muizenval beklemd raakt (Anouk Poppe), politierechercheur De Kok, met K. O. K (Jacqueline Noordman), huisarts dokter Boonstra (Benny van Eekeren) en de slome schoonmaakster Martha (Eveline van den Hul) worden uiteindelijk de schuldigen gevonden: de muizen hebben het gedaan! Via een gaatje in de door Tammo in elkaar gezette kluis hebben ze de bankbiljetten naar de klok gesleept en er een nestje van gebouwd.

 
Eind goed al goed: het lelijke eendje Theodoramiena heeft een metamorfose ondergaan tot mooie zwaan en gaat trouwen met Olle Alle.

 

Onze regisseur Thera Hülsmann is trots op het resultaat dat ze met onze groep heeft bereikt. Veel van haar werk gebeurt achter de schermen, maar met de inleiding en de verloting staat ze ook zelf in de spotlights.

 

Onze eigen klusjesman is gelukkig heel wat handiger dan Tammo: Bennie van Beesten heeft zich in de weken voor de voorstellingen kunnen uitleven op de bouw van een lift, een op afstand te bedienen klok, een balie en een bling-bling-rollator. En dat alles naast zijn eigenlijke taak, die van souffleur. 


De hulptroepen

Graag willen we iedereen bedanken die onze voorstellingen mede mogelijk heeft gemaakt: ons publiek, onze sponsors en adverteerders, de verenigingen, school, Stichting, vrijwilligers, partners en kinderen van onze leden, IJsclub HWZ, Rehoboth en iedereen die ik onverhoopt vergeet.

Tot volgend jaar!

 

namens Sagezo,

Gemma RosendaalGeen opmerkingen:

Een reactie posten