zaterdag 18 november 2017

Foute kerstOp 9 december is het weer zo ver, voor de tweede keer wordt het Foute Kerst feest georganiseerd, ditmaal met goed vastgezette tenten… Vorig jaar bleek the day after dat de tenten weggewaaid waren, met als record de tent van de familie Hulsmann op het kunstgrasveld.

In de middag is er een kerstmarkt met verschillende kraampjes. Deze kraampjes worden bemand door mensen uit Wijthmen en omgeving. Zo zijn er de welbekende vaste gezichten, maar ook veel nieuwe kraampjes. Deze kerstmarkt wordt muzikaal begeleid door een bandje die speelt op zelfgemaakte sigaardoos gitaren. Tussen de bedrijven door is het mogelijk om zelf zo’n sigaardoos gitaar te bespelen. Voor de inwendige mens is er weer van alles; oliebollen, snert, stamppot, voor ieder wat wils.
’s Avonds barst de feestavond los. Net als vorig jaar is er geen dresscode.
DJ Gerard Holterman draait deze avond de plaatjes. Om de sfeer los te krijgen zijn er een aantal sets door een kwartet van een smartlappenkoor. Ten behoeve van de Stichting is er tevens weer een verloting, waar fantastische prijzen zijn te winnen. Alle ingrediënten voor een mooie avond zijn aanwezig, hopelijk zie ik u op zaterdag 9 december!
Namens de organisatie wil ik alvast  alle sponsoren, vrijwilligers en een ieder die zijn steentje heeft of nog moet bijdragen voor het Foute Kerst bedanken
Erik Schonewille, voorzitter organisatie Foute Kerst.


Verloting : Om de kosten enigszins te drukken zal er i.p.v. entree geld een verloting worden gehouden. Prijzen verloting waaronder :


Half varken.

Tuinontwerp studio PUUR

Bon Kniphoeve.

Bon Karba.

Bon Sauna Swoll.

Bon Lakeside, Wijthmenerplas.

Verrassende hoofdprijs.
 


PROGRAMMA OVERZICHT
Sportfeest het bedrijf van Jim Brinkhof organiseert voor ons de volgenden activiteiten.
Voor slechts € 2,00 kunnen U en/of Uw kinderen zich deze middag vermaken. Afhankelijk van het weer zal dit buiten dan wel binnen plaats vinden.

14.30 uur – 19.00 Sport
Activiteit
Waar

Bubble football
Kunstgrasveld / sporthal

Boogschieten
Kunstgrasveld / sporthal
Kerstmarkt 14.30 – 17.30 uur kraampjes ( Kantine, tent en parkeerplaats )
Kraampje
Door :
Diverse kramen waar onder :

Verkoop originele Kerststukken.
Bloemschikdames
Daimond Panting
Erica Pluim
Kerstrommel
Sietze Nijland
Schoonheidsspecialiste
Suzanne van Krevel
Zelf gemaakte bier en wijn
Dhr. Van Lente
Boekkunst
Kerst knutsel zussies
Exclusieve lampen
Dhr. De Haan
Kerst spullen uit Haiti
Jannie Sikkema
Janny’s home made

Sigaardoosgitaren
Henri Grotenhuis*
Heerlijke warme oliebollen.
Ine , Gerry en Bep
Broodje bratwurst en stampotten
De Elshof
Accessoire
4 stars, Dalfsen


* The Boothill Stompers
Skiffle- en jugbands waren vanaf de jaren 20  tot  in de jaren 60 erg populair. Met allerlei zelfgemaakte (percussie) instrumenten als theekist bassen, wasborden en noem maar op,  traden ze in- en bij diverse gelegenheden op. De Beatles bijvoorbeeld, zijn ooit als de skiffle band ‘The Quarrymen’  begonnen.  Een tijdje was skiffle muziek uit beeld, maar tegenwoordig is er steeds meer vraag naar deze oervorm van muziek met invloeden van o.a. country, ragtime, blues en Americana.
The Boothill Stompers spelen deze muziek stijlen op dezelfde authentieke instrumenten, aangevuld met cigarbox gitaren.
Een hele bijzondere ervaring om naar te kijken en te luisteren, hoe men met zeer beperkte en vooral goedkope middelen, toch muziek kan maken, waarbij ze het publiek ook graag mee laten doen.
Het is met name de eenvoud van de instrumenten wat het zo leuk maakt om muziek mee te maken. Muziek die een glimlach op het gezicht brengt,  aldus de Boothill Stompers.

The Boothill Stompers is:            
Petra Klaver:  zang en whisky bass
John vd Vegt: gitaar
Henk Riezebos: zelfbouw drumstel en percussie
Maaike Kappert:gitaar
Cigarbox Henri:  (cigarbox) gitaren en  wasbord)
 


SMARTLAP KWARTET DE REISVERENIGING ( vanaf 17.30 uur)

 

Wij zijn de jongens en het meisje van de Reisvereniging.
Komen uit Zwolle en zingen oude zingers en smartlappen.
Kortom een gezellige boel…….
                                                                                 
                                           FOUTE KERST ACT ( circa : 22.45 uur)

Acts :  onder leiding van Bianca Ruiterkamp,
waarbij iedereen mee mag / moet mee doen tijdens demonstratie.


BACK IN TIME, met D.J. Gerard Holterman ( gehele avond)

Van jongs af aan ben ik een enorme muziekliefhebber vooral muziek uit de tachtiger en negentiger jaren. Mijn voormalige buurman was al jaren een dj bij vele discotheken in de buurt vooral bij de bekende White Devil  in Heino. Ooit had ik een feestje bij mij in de loods waar Henry toen ook draaide en ik later op de avond ook wat heb meegedraaid. Later dat jaar kwamen ze bij Henry om te draaien en mede te organiseren van een oud en nieuw feest in Heino waar we 5 jaar hebben gestaan. Hij vroeg me of ik niet mee wilde draaien die avond en dat heb ik gedaan. Daarna hebben wij zelf de nodige
geluidsapparatuur aangeschaft  en de naam back in time bedacht. We draaien op vele feesten en partijen van alle soorten muziek wat de klant maar wenst van 80,90,00 feestmuziek en Nederlandstalig. Mijn motto is altijd " u vraagt en wij draaien" .


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten