zaterdag 18 november 2017

Glasvezel buitenaf

In Overijssel en Gelderland is CIF bezig om de buitengebieden te voorzien van glasvezel internet. Wijthmen en Herfte vallen in het deelgebied “Vechtdal”.
In juli heeft de meerderheid van de bewoners van het buitengebied van het vechtdal,  ja gezegd tegen het aanbod van Glasvezelbuitenaf.

Dit houdt in dat er in het buitengebied van Zwolle, Dalfsen en Ommen glasvezel aangelegd gaat worden. Ook de buitengebieden van Wijthmen en Herfte maken hier deel van uit. De kern van Wijthmen en een paar wegen in het buitengebied gebruiken Ziggo en kwamen niet in aanmerking voor het aanbod van Glasvezelbuitenaf.Hoe gaat het nu verder?

Op de site van www.glasvezelbuitenaf.nl staat de planning voor de aanleg  in het “vechtdal”.

Hier is te zien dat de aanleg gepland staat tussen week 36 en week 46 in 2018.

Verder is er te lezen hoe de aanleg gaat en hoe de installatie in de woning gaat.Een punt van aandacht is het e-mailadres. Heeft u een e-mailadres dat aan uw huidige provider is gekoppeld dan kunt u dit waarschijnlijk niet meenemen. Het is dan verstandig om op tijd over te stappen naar een nieuw e-mailadres.Dus nog even geduld, volgend jaar in november heeft het buitengebied eindelijk snel internet.Plaatselijk Belang WijthmenGeen opmerkingen:

Een reactie posten