zondag 25 oktober 2020

Een bericht van de gymvereniging

Het was een bewogen gymjaar, tot nu toe.


Corona

Corona gooide de hele maatschappij plat. Zo ook bij de sportverenigingen. Sporten werd even afgelast en later  onder bepaalde, strikte voorwaarden weer toegestaan.

De creativiteit werd ook bij de gymvereniging danig op de proef gesteld. Het bestuur stelde, samen met  Bianca Ruiterkamp een plan op waarin we moesten aantonen dat we volgens de Coronarichtlijnen aan het sporten zouden gaan.

De gemeente was het met ons eens dat we dat goed zouden gaan doen. Groen licht!


Dus na een flinke periode gym-stop, kon eerst de jeugd weer onder bepaalde omstandigheden gymmen. Buiten, vooral.

Kraco en Fit in Beweging volgden iets later, maar mochten gelukkig ook weer bewegen. Waar de jeugd gebruik maakte van het kleine voetbalveld, trokken de dames en heren van de Kraco samen met Bianca, gymattributen en ontsmettingsmiddel ook naar buiten toe. Zij konden hun plekje vinden tussen de voetbalvelden in op 't gras.

Ruimte genoeg om Coronaproof – en met prachtig weer! – de benen te strekken.

Mooi dat dat zo kon in overleg met de voetbal!

Extra dank aan Bianca, die veel heeft meegedacht, meegedaan en zich flexibel inzette om zo veel en zo vaak mogelijk te kunnen sporten met de groepen.

Komende weken zullen we zien hoe het verder gaat. De leden van de gymvereniging worden door het bestuur op de hoogte gehouden van de mogelijkheden.


Jeugdinstructeur

We namen in juli 2020 ook afscheid van de instructeur voor de Jeugd: Tom. Enerzijds jammer vanwege de leuke lessen die hij gaf, maar anderzijds ook weer een nieuwe uitdaging; het is altijd een flinke zoektocht om een gyminstructeur te vinden.

Waarom? Niet zoals bij een aantal andere sporten kunnen ouders of andere vrijwilligers de gymlessen verzorgen. Omdat je met toestellen werkt, is het verplicht een instructeur  voor de groep te hebben die zijn diploma’s voor de gym heeft.


Welnu: het is gelukt! Na de vakantie is Thijs Kamerman gestart bij de jeugd. Thijs is zelfstandig gyminstructeur en werkt ook voor andere gymverenigingen in de regio.  We zijn blij dat Thijs bij onze gymvereniging aan de slag is gegaan. Naast turnelementen
en spel, gooit Thijs ook wat freerunning in het programma. Een populaire tak van de gym tegenwoordig. Met deze combinatie houdt hij de lessen leuk en afwisselend.


Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering wordt doorgaans in februari gehouden. Gezien de huidige omstandigheden kunnen we nog niet aangeven of deze, in welke vorm dan ook, doorgaat.

We houden u op de hoogte.


Mochten er mensen zijn die eens (indien Corona het toestaat) kennis willen maken met één van de groepen van onze vereniging? Het is mogelijk mee te doen aan een gratis proefles. Stuurt u dan een berichtje naar
gymwijthmen@hotmail.com


Blijf gezond, allemaal!

Gymvereniging Wijthmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten