zondag 18 oktober 2020

Praktische hulp nodig bij corona? Bel Bart!

Corona heeft al een tijdje ook de buitengrenzen van Wijthmen bereikt. Het virus is in de voorbije periode bij enkele gezinnen onder ons binnengedrongen. Een aantal buurtgenoten moest uit voorzorg in quarantaine, anderen hebben de gevolgen van de ziekte aan den lijve ondervonden. Geen pretje, om het zacht uit te drukken. Gelukkig - voor zover bekend - zonder ziekenhuisopname of erger.

De situatie lijkt in Wijthmen (inclusief Herfte en Zalné) nog redelijk onder controle, maar het virus is onvoorspelbaar en levensgevaarlijk. Dus voorzichtigheid blijft geboden. Zeker nu brandhaarden over het hele land oplaaien en de verspreidingscijfers in rap tempo oplopen. Daarom moeten we de algemene tegenmaatregelen  - u kent ze inmiddels: afstand houden, handen wassen enzovoort - in acht blijven houden en hebben we - op gezag van hogerhand - besloten het horecagebeuren in het Kulturhus te sluiten. In elk geval voor drie weken (vanaf 1 oktober), wellicht langer.

Een even betreurenswaardige als begrijpelijke c.q. noodzakelijke maatregel, die op dit moment vooral onze sportverenigingen treft. Niet alleen financieel, maar ook in sociaal opzicht. Met name de zo gewaardeerde derde helft van de voetbal wordt node gemist. Helemaal nu ons eerste elftal als een komeet uit de startblokken is geschoten en de overwinning in de derby tegen VSW niet gevierd kon worden. Maar wat moet, dat moet. Alleen zo krijgen we het virus eronder.

Mocht u door corona zijn getroffen en hulp is gewenst, of mocht u hebben gehoord over dorpsgenoten die door het virus zijn getroffen en die hulp zouden kunnen gebruiken, dan kunt u onze 'plaatselijke hulplijn' inschakelen en bellen met Bart Reuvekamp. Dit is een gezamenlijk initiatief van Plaatselijk Belang, Gemeenschapscentrum De Elshof (Kulturhus), Stichting Ouderenzorg Wijthmen en beide kerkgenootschappen. We zullen dan kijken hoe wij vanuit de gemeenschap kunnen helpen. Bart's telefoonnummer is 06 81 16 22 50. Ook kunt u mailen naar wijthmenhelptbijcorona@gmail.com.  Want corona komt overal en gaat niet met een boog om Wijthmen heen.

Blijf gezond!

Bij deze de link de gemeentelijke site waar informatie is te vinden:

https://www.zwolle.nl/coronavirus?pk_campaign=tt-meestgevraagd&pk_kwd=info-coronavirus

 Voorpagina van de site:Geen opmerkingen:

Een reactie posten