vrijdag 20 mei 2016

Bibliotheekvoorziening Wijthmen


Na de feestelijke opening op 20 april jl. door wethouder Jan Brink is de bibliotheekvoorziening in Wijthmen goed op orde! We willen hierbij iedereen (nogmaals) wijzen op de mogelijkheden die dit voor ons allemaal biedt, nu naast de al bekende schoolbibliotheek er ook een buurtbibliotheek is en een afgiftepunt van de Stadkamer (voorheen bibliotheek Zwolle).
Schoolbibliotheek De Kubus
In het lokaal naast groep 3-4-5 staat een mooie collectie boeken voor kinderen in de schoolbieb. We zijn blij dat we de collectie regelmatig kunnen aanvullen met giften van verschillende mensen.
Buurtbibliotheek Wijthmen
In het lokaal van de schoolbieb staat een grote boekenkast met geschonken boeken voor volwassenen die gratis geleend kunnen worden. Er hangt geen administratie aan, je hoeft geen lid te zijn o.i.d. We vragen alleen dat de boeken weer ingeleverd worden. Je mag maximaal 2 boeken per keer meenemen. En we zijn best een beetje trots op de collectie! Er zijn boeken van o.a. Patricia Cornwall, David Baldacci, Steven King, zelfs de Millennium Trilogie is er te vinden, maar ook thrillers van Nederlandse schrijvers. Ook zijn er verschillende romans van heel diverse schrijvers, zoals Kluun, Sophie Kinsella, enz. enz. Keuze genoeg. Zelfs zoveel dat de kast vrijwel vol zit! Kom dus gerust eens rondkijken.
Afgiftepunt Stadkamer
Wanneer je lid bent van de bibliotheek (dit geldt voor kinderen en volwassenen) kun je via internet boeken reserveren bij de Stadkamer (www.stadkamer.nl). Je kunt er dan voor kiezen dat de boeken worden afgeleverd bij De Kubus in Wijthmen. Dat is nog eens makkelijk! Als kinderen bv boeken willen lezen van een bepaalde serie waarvan in de schoolbieb niet alle delen aanwezig zijn, kunnen ze op deze manier eenvoudig de rest van de serie ook lezen.
Wanneer de gereserveerde boeken beschikbaar zijn, ontvang je daarvan een e-mail en kun je de boeken ophalen in het lokaal van de schoolbieb. Je hoeft hiervoor niet je bibliotheekpas mee te nemen, de boeken zijn in Zwolle al gekoppeld aan je gegevens.
De openingstijden (geldt voor alle hier bovengenoemde):
Maandag 15.00 - 15.30 uur
Woensdag 8.30 - 9.00 uur
Donderdag 15.00 - 15.30 uur
Vragen / opmerkingen? Behoefte aan andere openingstijden? Laat het ons weten via silvia.en.william@hetnet.nl of kom naar de bibliotheek op één van bovengenoemde tijden.
Tot snel!
Groeten van Patricia, Monique, Chantal en Silvia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten