woensdag 18 mei 2016

Nieuws van de Kubus

Het voorjaar heeft zijn intrede gedaan. Ook op de Kubus is het voorjaar goed zichtbaar. De plantenbakken buiten zijn gevuld en in de moestuin staan de eerste plantjes, die door een aantal meiden van groep 6/7/8 verzorgd worden. Ook binnen in school is het voorjaar zichtbaar. Een aantal ouders verzorgen bij elk jaargetijde, feestdag of andere festiviteit dat de hal gezellig aangekleed wordt.
Ook op school wordt er een voorjaarsschoonmaak gehouden. Begin april waren er weer een flink aantal ouders druk om het schoolplein weer schoon en netjes te maken en is er ook binnen flink opruiming gehouden. Nogmaals hartelijk dank voor alle hulp.
Het voorjaar is ook altijd een drukke periode met allerlei gezellige activiteiten voor de kinderen van de Kubus.
Zo begonnen we met het schoolvoetbal voor groep 5/6 en 7/8 zij kwamen  in actie bij BeQuick. Helaas was groep 7/8 na de eerste ronde uitgeschakeld. Maar groep 5/6 mocht na een spannende finalewedstrijd zich kampioen noemen van de eerste ronde en mochten door voor ronde 2, deze ronde bestond uit een knock out systeem en speelde zich af in het PEC Zwolle stadion, alleen dat was natuurlijk al geweldig.  Groep 5/6 is uiteindelijk 3de geworden. Een hele knappe prestatie.
 
 
Groep 3/4 voetbalde wat later en voetbalde bij SVI. Dit toernooi bestond uit 1 dag en aan het einde van deze dag mocht groep 3/4 zich KAMPIOEN van 2016 noemen. Top gedaan.
 
Natuurlijk gingen alle groepen na de tijd patat eten bij “De Mol”.
 -----
Op woensdag 20 april werd op de Kubus de buurtbibliotheek geopend. Voorafgaand aan het officiële gedeelte was er voor de kinderen van de Kubus een verhalenvertelster, die een hartstikke leuk en grappig verhaal vertelde.
Graag nodigen we u uit om een keer in onze buurtbibliotheek te komen kijken de kast is al goed gevuld!!
Ook kunt u bij de bibliotheek/stadkamer boeken reserveren en die op de Kubus laten bezorgen, dit geld zowel voor volwassenen als kinderboeken.
 -----
Op vrijdag 22 april waren de jaarlijkse koningsspelen. Ook op de Kubus werd meegedaan en begonnen we traditie getrouw met een goed en gezond ontbijt van JUMBO, daarna hebben alle groepen spelletjes gedaan. Zowel binnen als buiten.
Het middag programma was voor de groepen 3 t/m 8. Dit was een vossenjacht door heel Wijthmen heen. Wellicht heeft u wel wat rare snuiters zien lopen.
Dit jaar werd de Kubus geholpen door een tiental studenten van het Deltion college.

 
-----
 
Er zijn de afgelopen periode ook al wat uitjes geweest.

Zo zijn de groepen 3/4/5 naar de Jumbo in Dalfsen geweest, waar ze een rondleiding door de supermarkt kregen. De kantine, de koel/vrieskisten, de broodafdeling en de slagerij werden bezocht. Ze kregen overal uitleg en mochten heel veel vragen stellen.
 


 
-----

Groep 1/2 is naar de PRAXIS geweest. Zij werkten de afgelopen tijd aan het thema bouwen en brachten daarom een bezoekje aan de bouwmarkt.
 
 
 
-----
Ook voor de komende tijd staan er nog vele leuke dingen in het vooruitschiet.
Zo gaat groep 6/7/8 nog naar Blok Huls toe voor een dode hoek les bij de vrachtwagen. Gaan ze nog een struintocht maken door de Vechterweerd.
Komt de schoolfotograaf nog en gaat juf Annemary trouwen.
Maar helaas gaan we ook afscheid nemen van juf Akkie, maar ook van Meester Wim Schuurman. Na 23 jaar als schooldirecteur in Wijthmen gaat hij met pensioen. Zie voor verdere informatie elders in de Elshofbode.
 
Ouderraad De Kubus
 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten