zondag 19 december 2021

Sagezo is verhuisd

Dit seizoen geen voorstellingen


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ook dit seizoen zal Sagezo vanwege corona geen voorstellingen geven. In september zijn we vol goede moed begonnen met een nieuw stuk en half oktober, onze peildatum, dachten we nog door te kunnen gaan, maar een maand later moesten we toch besluiten dat de risico’s te groot waren.

Toen moest de lockdown nog komen.

Wel zijn we inmiddels verhuisd. Per 1 oktober konden we niet langer in het Parochiehuis terecht, de fijne en vertrouwde plek waar we gedurende ons hele, ruim 40-jarige bestaan hebben kunnen repeteren en spelen. Gelukkig hebben we van alle kanten veel hulp en steun gekregen. Onze spullen die in het Parochiehuis op zolder lagen opgeslagen, o.a. de coulissen en de lampen, hebben een plekje gekregen op de zolder van IJsbaan HWZ. Voor de repetities kunnen we terecht in Rehoboth, zodat we nog steeds de luxe hebben op een echt toneel te kunnen repeteren. Voor de voorstellingen is deze accommodatie te beperkt, maar daarvoor kunnen we terecht in de sportzaal van De Elshof. De zaal is dan wel enkele dagen niet voor anderen beschikbaar. Er moet een podium worden opgebouwd, met alles wat daar verder bij komt kijken, en er zullen dingen moeten worden aangeschaft. Dus dat heeft allemaal nog heel wat voeten in de aarde. De Stichting denkt en werkt prettig mee, evenals de verenigingen en school, en de vrijwilligers van de maandagochtendploeg hebben hun medewerking toegezegd voor het leggen van de vloerbedekking in de zaal. Iedereen die op wat voor manier dan ook heeft geholpen of hulp heeft toegezegd: hartelijk dank daarvoor!

We hadden de boel dus inmiddels aardig geregeld, dachten we zo, maar corona gooide toch weer roet in het eten. Dan maar de blik op het volgende seizoen gericht. Hopelijk staan we er dan met z’n allen beter voor. Anders dan in het verleden zullen we voortaan geen drie voorstellingen verdeeld over twee weekenden meer spelen, maar alleen een vrijdag- en zaterdagavond in één weekend. Maar wees niet bang dat er voor u geen plek zal zijn: in de sportzaal passen meer stoelen...

We hopen volgend jaar met beter nieuws te kunnen komen. Voor nu rest ons nog iedereen een gezond 2022 toe te wensen!

Toneelgroep Sagezo,
Gemma Rosendaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten