zaterdag 1 juli 2023

Biljarters De Mol na 64 jaar onderweg naar nieuw onderkomen.

 

Waar, zoals we weten de coronapandemie de afgelopen jaren overal z’n sporen heeft achtergelaten en veel festiviteiten/wedstrijden etc. geschrapt werden is ook het ‘speelveld´ (lees; het biljart) van Biljartclub De Mol niet weer ‘bovengronds’ gekomen. Zij heeft deze keer de klem niet kunnen ontlopen en is na ’n lang leven helaas een stille dood gestorven.

Inderdaad een lang leven, want een duik in de archieven leverde de datum (zie foto´s) van oprichting op, welke laat zien dat BC De Mol maar liefst 64 jaar lang de boel goed op de ‘rit’ had en de ballen heeft kunnen laten rollen op de mooie antieke biljarttafel.
Een beklemmend gevoel, dat we na zoveel jaren het veld moeten ruimen maar ook met begrip voor de keuze van de café/restauranthouder voor dit besluit.
Om ’t team niet uit elkaar te laten vallen/in stand te houden tot zich een andere locatie zou aandienen speelden we onze clubcompetitie (onderlinge) om de ‘Bakhuus-bokaal’ in Het Bakhuus bij ondergetekende in Vilsteren.

Op het moment van dit schrijven heeft zich die andere locatie aangediend en zal er een doorstart kunnen plaatsvinden onder een ‘passende’ naam bij Kulturhûs Wijthmen waar momenteel de voorbereidingen in volle gang zijn.
Dankzij deze ontwikkeling kunnen óók deze ballen blijven rollen en gaat 64 jaar biljarthistorie in Wijthmen gelukkig niet zomaar verloren en heeft Gemeenschapscentrum De Elshof er een tak van sport bij.

Bart Reuvekamp – lid BC
Geen opmerkingen:

Een reactie posten