zaterdag 1 juli 2023

Nieuw meubilair, met dank aan Bennie Nijboer, en nu de keuken aanpakken

Het zal de willekeurige bezoekers aan het Kulturhus zijn opgevallen, dat er nogal wat is veranderd in en om het gebouw. En we zijn er nog niet. Binnenkort staat de volgende klus op de rol en wordt de keuken gerenoveerd tot een "state of the art" keukenpaleisje. (Oftewel: volgens de modernste richtlijnen en technieken aangelegd.) Met name uit de hoek van de (koks van de) ouderen van “Eem bi’jproaten” was hierop aangedrongen. En volstrekt terecht.

 

Het was een lang gekoesterde wens van het stichtingsbestuur en de vrijwilligers van het Kulturhus om een aantal noodzakelijke bouwkundige aanpassingen door te voeren. We begonnen eind vorig jaar met het straatwerk, vervolgens werd een nieuwe ruimte in het kantinegedeelte gerealiseerd. In deze ruimte, die door een ingenieus systeem met rolwanden bij de kantine kan worden aangetrokken, komt een nieuw aangeschaft biljart te staan. Na de zomer gaat onder meer de voormalige biljartclub van De Mol hier haar wedstrijden in competitieverband spelen.

 

Door het biljart af te dekken met een waterdichte dekblad is de ruimte geschikt als extra vergadergelegenheid. En die is nodig met de in aantal toenemende gebruikers van ons gebouw, dat in zekere zin van een sportkantine verandert in een multifunctioneel wijkcentrum (inclusief sportkantine).

 

Een fikse meevaller kregen we letterlijk dankzij Bennie Nijboer, trouw bezoeker en vrijwilliger van de Elshof, die met een genereus aanbod kwam. Ons complete meubilair in het kantinegedeelte was aan vervanging toe en Bennie bood uitkomst. Als eigenaar van het inmiddels weer verhuurde wegrestaurant langs de N35 vlakbij Heino, dat ooit een motel was en later bekend stond als o.m. schnitzelparadijs en pannenkoekenrestaurant, schonk het complete meubilair aan het Kulturhushus. Gratis en voor niets dus! Een geweldige geste, waarvoor dank! Niet alleen de onze penningmeester is er blij mee! 

 

Met het straatwerk, het meubilair en de nieuwe keuken (nog deze zomer, voor de start van het nieuwe voetbalseizoen is de verwachting) blijft er één grote wens over. Voorlopig dan, want de uitbreidingsplannen liggen ook nog steeds op tafel. Met de gemeente zijn we daarnaast in onderhandeling over verduurzaming van het bestaande, 'energielekke' pand. We willen al een hele tijd, zeker ook vanwege de recent enorm gestegen gasprijs, tot plaatsing van zonnepanelen op het dak van de sportzaal overgaan. Aanvankelijk kregen we nee op het rekest van de gemeente, maar nu zijn we opnieuw in gesprek en tevens over de vraag wie de voorfinanciering voor haar rekening neemt, want inmiddels lopen onze investeringen in de papieren en zijn we tienduizenden euro’s ingeteerd op onze reserves.

 


Foto 1

De groep vrijwilligers, die het meubilair van het wegrestaurant van Bennie Nijboer aan de Heinoseweg (N35) verplaatsten naar het Kulturhus, rust even uit. Van links naar rechts Anneke Eikenaar, Wim van Dijk (half zichtbaar), Anco Eikenaar, Bennie en Ron Nijboer, Robert van Krevel en Wim Hakkenhaar.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten