zaterdag 1 juli 2023

Robert Hülsmann neemt handschoen op als beheerder Kulturhus

Robert Hülsmann gaat na de zomer (voor een nader te bepalen aantal uren) aan de slag als beheerder van  het Kulturhus. Zijn voornaamste opdracht is - heel kort samengevat - om het samenspel tussen de vele vrijwilligers, de gebruikers en bezoekers te begeleiden en nieuwe (dan wel extra) activiteiten op het maatschappelijke vlak te ondersteunen dan wel te initiëren .

Robert blijft voorzitter van de Voetbalvereniging Wijthmen maar zal zijn plaats in het algemeen bestuur van het Kulturhus opgeven; het bestuur van de voetbal zal een andere afgevaardigde aanwijzen. 

Het wordt alsmaar drukker en veelomvattender in De Elshof. Het werk begint ons als vrijwilligers met elkaar zo langzamerhand een beetje over de schoenen te lopen, eerlijk gezegd. Mede door het wegvallen van het Parochiehuis en de voorlopige sluiting van Café-Restaurant De Mol in de weekenden, maar ook door de naderende dorpsuitbreiding en ouderenactiviteiten zal de druk op onze organisatie alsmaar toenemen. Daarnaast zijn we alle geruime tijd met de gemeente in gesprek over een realistische uitbreidingsplan alsmede eigendomsrechten (gaan we huren of privatiseren en hoe betaalbaar is dat, zijn daarbij de vragen). Met enkele ingrijpende aanpassingen in het gebouw (zie elders in de Elshofbode) en de inzet van een professionele beheerder verwachten we in staat te zijn om de toenemende werkzaamheden in goede banen te blijven leiden.   

Het beheerderschap betreft een doorgroeifunctie. Er is voor deze voorzichtige weg gekozen, omdat we de precieze en uiteindelijke invulling werkenderwijs en in een geleidelijk tempo van onderaf willen doen. In nauwe samenspraak met het dagelijks bestuur – vooral in het begin zal zo nodig wekelijks worden overlegd – wordt aan het dagelijkse beheer in de toekomst gewerkt. Voor de vele vrijwilligers willen we niets veranderen in hun werkzaamheden.

De keuze voor een beheerder (in het algemeen) en voor Robert (in het bijzonder) is tot stand gekomen na een uitgebreid en zorgvuldig proces door het bestuur van Stichting Gemeenschapscentrum De Elshof, kortweg het Kulturhus, besloten. Op de aankondiging van onze zoektocht in de Elshofbode zijn drie kandidaten afgekomen. Heel verschillende kandidaten, die een oprechte interesse voor het beheerderschap deelden. Er viel dus iets te kiezen. Uiteindelijk is de opdracht door het bestuur aan Robert verstrekt.

Robert Hülsmann, wonend op steenworpafstand, is een goede bekende in en om het Kulturhus en heeft een lange track record als vrijwilliger in tal van verschillende functies. Andersom kent hij het Kulturhus als zijn broekzak. Al jong trad de oud-speler van het eerste elftal toe tot het bestuur van VV Wijthmen met het jeugdvoetbal in portefeuille. Ook zat hij op persoonlijke titel al eens in het stichtingsbestuur. Na een dienstverband van meer dan veertig jaar bij de NS, onder meer in leidinggevende functies, ging de hobbyboer in het dagelijks leven aan de slag als ZZP’er in de dienstverlening. Robert Hülsmann is 60 jaar, getrouwd met Hettie en vader van drie volwassen kinderen.

Het hoeft geen betoog dat wij als bestuur verheugd zijn, dat Robert de handschoen heeft opgepakt met zijn nieuwe, uitdagende rol. Wij wensen hem veel succes en zien uit naar de samenwerking!

Namens het (dagelijks) bestuur, van het Kulturhus Koen Nijmeijer (voorzitter)

 


Foto: Robert Hülsmann (Foto Gerard Hülsmann)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten