zaterdag 1 juli 2023

Dick Schreuder komt afscheid nemen van Wijthmeners

Opnieuw verraste Dick Schreuder vriend en vijand. Een paar dagen na zijn plotselinge vertrek als hoofdtrainer van PEC Zwolle kwam hij in alle vroegte en doodgemoedereerd aangeslenterd op Sportpark De Elshof. Alsof hij behoorde tot het trouwe groepje van supporters, dat dag in dag uit de trainingen van hun favorieten volgt.

De koffie stond klaar, ook voor de afgezwaaide en succesvolle oefenmeester, die het avontuur zoekt in Spanje bij het superambitieuze maar onbekende CD Castellón. De Wijthmense vrijwilligers schikten in aan tafel en Schreuder kreeg een bekertje koffie toegeschoven. Gastvrij als Wijthmen is.

Net als iedereen van de aanwezigen reageerde Wim Hakkenhaar verrast: “Hij was superrelaxed en kwam speciaal voor Wijthmen om afscheid van ons te nemen en te bedanken voor de prettige samenwerking. Zoveel heeft hij hier niet getraind, misschien een paar keer in het afgelopen seizoen, maar hij was  heel erg tevreden over de faciliteiten en goede zorg hier. Toch netjes van hem”.

Nog voor de spelersgroep arriveerde voor de ochtendtraining was Schreuder weer vertrokken. Wim Hakkenhaar: “Hij zei nog dat we welkom waren in Spanje. Nou, in kan wel”. Ook Silvia Meijer denkt daar nog over na: “Ik moet er nog maar zien te komen, maar hartstikke netjes van ‘m. Hij kwam natuurlijk in de eerste plaats voor Alfred, maar we hebben gezellig en leuk zitten kletsen even”.

Even later kwam de nieuwe, ijlings aangestelde trainer van PEC, Johnny Jansen, zich aan de Wijthmen-ploeg voorstellen. “Lijkt me ook best een aardige vent”, aldus Wim Hakkenhaar. “En ook hij was onder de indruk van de omstandigheden in Wijthmen”.

Schreuder was nog de grote afwezige geweest op de eerste, onrustige trainingsdag van PEC Zwolle, waarop weer veel landelijke en regionale pers afkwam Het jaarlijkse verblijf in Wijthmen (met uitzondering van 2022 wegens corona) begon met een donderslag bij heldere hemel, want Schreuder bleek te hebben getekend in Spanje. Wel op het prachtig ogende hoofdveld stond Henry van der Vegt als zijn stand-in alsmede Kenneth Vermeer, de vorige week aangetrokken doelman, tot bij het schrijven van dit stukje voorlopig de enige aanwinst van naam bij de heringetreden eredivisionist. Bij de vele nieuwsgierige supporters langs de kant van het veld streden verbazing, bezorgdheid en onrust, maar ook zin in het nieuwe seizoen om voorrang.

 


Foto: De vertrokken hoofdtrainer van PEC Zwolle Dick Schreuder neemt afscheid van de Wijthmeners> Van links naar rechts op de foto Bert Dick Schreuder, Wim Hakkenhaar, Alfred Meiberg(staand), Dick Smeenk en Silvia Meijer.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten