zaterdag 11 september 2021

Formule 1 Summer School bij Kartcentrum Zwolle groot succes

 

Formule 1 Summer School bij Kartcentrum Zwolle

groot succes

 

           8-jarige Daan van Dam uitgeroepen tot dé Max Verstappen van

                                          Kartcentrum Zwolle.

V.l.n.r.: winnaars

Jeroen van Nes, Daan van Dam en Sem van Ommen samen met trainer van KWM

Racing Mathieu van Renssen

© Thomas Bakker

Donderdagavond 26 augustus is de Formule 1 Summer School van Kartcentrum Zwolle afgesloten met een finalewedstrijd waarbij Daan van Dam heeft gewonnen. Daan is uitgeroepen tot dé Max Verstappen van Kartcentrum Zwolle en wint een wedstrijddag racen in een professioneel team. Jeroen van Nes (2e plaats) en Sem van Ommen (3e plaats) zijn uitgenodigd voor een testdag met een professioneel race team. 

Omdat het niveau van de rijders zo hoog lag, is ter plekke besloten om alle deelnemers ook een simsessie in een simulator aan te bieden bij KNAF Digital. Tijdens de finalewedstrijd werden de kinderen beoordeeld door een jury bestaande uit Berend van der Burg (professioneel coureur), Roman Caresani (bestuurslid KNAF) en Christian Snoek (eigenaar Kartcentrum Zwolle). De jury heeft niet alleen naar de snelheid op de baan gekeken, maar ook naar de presentatie, omgang met mede-coureurs en de overtuiging van de deelnemers als het gaat om sponsordeals.

 René de Heer (wethouder sport van gemeente Zwolle) was ook aanwezig en deelde de prijzen uit aan de gelukkige winnaars. De finaledag was de afsluiting van drie trainingsdagen waarbij de kinderen onder leiding van het team van KWM Racing hebben geleerd hoe zij in de voetsporen van Max Verstappen kunnen treden. Naar aanleiding van de vele animo heeft Kartcentrum Zwolle besloten om in het najaar een nieuwe kartschool te starten. 

Voor meer informatie zie: www.kartcentrumzwolle.nl  

Onwijs veel geleerd

De 8-jarige Daan van Dam uit IJsselstein is de grote winnaar van de

Formule 1 Summer School: "Ik ben mijn hele leven al gek van auto’s. Ik kon dan ook eerder alle automerken opnoemen dan dat ik papa en mama kon zeggen! En omdat ik nog geen auto mag rijden, wilde ik graag gaan karten en heb ik mij opgegeven voor de Formule 1 Summer School. De snelheid, met mede-coureurs strijden en de goede bochten maken vind ik té leuk. Sinds dat ik voor de eerste keer in een Dolphin-kart heb gereden, ben ik helemaal weg van het karten. Ik ga zeker door met karten en heb nu al zin in de wedstrijddag!” 

 


Alle deelnemers van de Formule 1 Summer School © Thomas Bakker

Wegens succes vervolgd  

Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle, kijkt al uit naar een vervolg op de Formule 1 Summer School: “Ik ben trots op de karttalenten die we mochten ontvangen tijdens de Formule 1 Summer School. Het is mooi om te zien dat er kinderen zijn met een droom, in dit geval de nieuwe Max Verstappen worden. Wij laten deze jonge talenten dan ook graag kennismaken met het karten door hen veilige racetechnieken aan te leren, maar ook door meer handen en voeten te geven aan de droom om een professioneel coureur te worden. Wegens de succesvolle eerste editie van de Formule 1 Summer School werken we inmiddels al aan een vervolg in het najaar in de vorm van een uitgebreidere kartschool. Hierover volgt later meer!’’   

Over Kartcentrum Zwolle 

Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) is een outdoor kartbaan gelegen aan de Heinoseweg 10B. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en natuurlijk echte F1-startlampen. De kartbaan wordt door vele enthousiaste race liefhebbers bezocht die eenvoudig een kart kunnen huren. Ook voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten etc. is dit een ideale plek. www.kartcentrumzwolle.nl 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten